Výborná zmrzlina - bez strojčeka
Autor receptu: sovka62
Dievčatá v diskusii píšu o nanukových formičkách. V tom im neporadím, ale pridám recept na zmrzlinu, ktorú netreba zmrazovaťv strojčeku, takže sa hodí do nanukových formičiek.
Postup
- Oddelíme žĺtky a bielky. Do bielkov pridáme ľadovú vodu, na hrot noža kyseliny vínnej a ušľaháme. Postupne pridáme cukor s vanilkovým cukrom a došľaháme do tuhej peny. Zľahka vmiešame žĺtky. Smotanu vyšľaháme do tuha a obe peny zmiešame. Vložíme do mrazničky najmenej na 8 hodín.
- Toto je recept na vanilkovú zmrzlinu, ktorá chutí podobne ako známa ruská zmrzlina. Pred zmrazením do nej môžeme podľa chuti pridať roztlačené alebo rozmixované ovocie, kakao, sekané pražené priešky, kúsky čokolády, drvený karamel a pod.