Snehová torta

Výborná Pavlovovej torta (videorecept)

Autor receptu: sons

Dnes sa s vami podelíme o nádhernú Pavlovovej tortu. Pripraviť ju je tak trochu veda, ale keď budete postupovať presne podľa nášho videoreceptu týždňa, zvládnete ju ako profesionálni cukrári.

8
porcií
20 minút
príprava
90 minút
na 120 °C

Suroviny

Postup

  1. Práškový cukor dôkladne preosejeme cez jemné sitko. Bielky so štipkou soli šľaháme asi tri minúty do polotuhej peny. Na vyšších otáčkach postupne pridávame po lyžiciach cukor, každú zapracúvame asi 30 sekúnd. Potom zotrieme stierkou cukor z krajov aj zospodu misky.
  2. Prisypeme kukuričný škrob a šľaháme ešte 5 minút. Bielková pena má byť hladká, pevná, lesklá a má krásne držať špičku. Nakoniec pridáme vínny ocot a šľaháme ešte pol minúty.
  3. Papier na pečenie prilepíme na plech tak, že na rohy nanesieme trochu snehového cesta. Doprostred plechu pomocou dvoch lyžíc vytvoríme z bielkovej peny kruh. Potom naň naukladáme aj zvyšnú bielkovú hmotu a špachtľou zarovnáme.
  4. Tortu vložíme do rúry vyhriatej na 150 ºC. Teplotu v rúre znížime na 120 ºC a pečieme približne 90 minút. Upečený snehový korpus necháme vo vypnutej rúre vychladnúť.
  5. Torta po vychladnutí preložíme na podnos, na ktorom ju budeme podávať. Studenú smotanu vyšľaháme do tuha a nanesieme doprostred torty.
  6. Na vrch poukladáme bobuľové ovocie. Nakoniec tortu posypeme práškovým cukrom. Netrápte sa, ak torta na povrchu popraská. Pod jemnou škrupinkou sa ukrýva lahodná pena, ktorú ocenia všetci milovníci sladkostí.