Pečeňová nátierka
Výborná nátierka z kačacích pečienok so sušenými slivkami
Autor receptu: siuuu
Pozvala som na návštevu kamarátku s rodinou a rozmýšľala som čo pripraviť. Nakoniec som sa rozhodla pre studené
pohostenie - čerstvo upečený domáci kváskový chlebík, zeleninka a nejaké 2-3 nátierky.* Okrem klasickej bryndzovej nátierky
som pripravila aj lahodnú nátierku z kačacích pečienok, ktorú už dávnejšie pripravoval v TV herec Oldřich Navrátil. Nie je zložitá
na prípravu a chuťovo je veľmi lahodná. Tu na Vareche som ju nenašla, tak pridávam do portfólia receptov.
10-12 porcií |
10 minút príprava |
20-25 minút tepelná úprava |
Postup
- V panvici rozpustíme maslo, pridáme pokrájanú cibuľu, pár minút opekáme, pridáme pretlačený cesnak, očistené pečienky nakrájané na menšie kúsky. Necháme zatiahnuť, pridáme červené víno, dusíme pokiaľ sa víno takmer úplne neodparí, osolíme, okoreníme, premiešame, pridáme smotanu. N echáme prevariť, pridáme hrsť čerstvého tymianu a rozmixujeme.
- Nakoniec vmiešame 4-5 pokrájaných sušených sliviek (alebo brusníc, mandlí), preložíme do vhodnej nádoby, necháme vychladnúť. Potom zalejeme rozpusteným maslom a necháme v chladničke stuhnúť. Pred podávaním necháme pár minút jemne povoliť.