Výborná mrveničková polievka z májoviek (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Dnes bol manžel na májovkách, tak hneď na obed sme mali aj mrveničku z májoviek. Neopísateľná vôňa pri varení a chuť pri jedení.

50-60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Tu vidíte nakrájané májovky.
  2. Pripravíme si ďalšie suroviny.
  3. Cibuľku už mám nakrájanú v hrnci.
  4. Cibuľku a cesnak si podusíme do sklovita.
  5. Pridáme si huby - májovky a trochu podlejeme.
  6. Necháme asi 20 minút podusiť a pridáme koreniny.
  7. Znovu necháme chvíľku podusiť a pridáme na drobno nakrájané zemiaky.
  8. Keď sú zemiaky skoro uvarené, zalejeme vodou. Ako náhle nám voda začne vrieť pridáme mrveničku a necháme ju uvariť. Po uvarené už len dáme nakrájanú petržlenovú vňatku a máme polievočku hotovú.
  9. No a ideme obedovať.
  10. Manželovi chutila dal si dva krát.