Výborná kakaová marlenka

Autor receptu: jackie7972

AJ RECEPTY AJ FOTKY KRADNUT JE NEPRIPUSTNE. REDAKCIA. Tento recept som si dovolila ukradnúť od Evky A. :-)

5 - 7 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. deň vopred si uvaríme salko - varíme dve hodiny, stále ponorené vo vode (ten papier sa variť nemusel:)
  2. Takže ideme na cesto. Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo, med....
  3. ... a cukor.
  4. Potom zmiešame polievkovú lyžicu sódy bokarbóny..
  5. .. s kávovou lyžičkou octu a pridáme k do hrnca
  6. Zmes nám začne trochu kypieť. Potom primiešame vajcia a stále miešame, aby sme nemali z toho praženicu:) keď vznikne hnedá pena, odstavíme z ohňa.
  7. Takáto hnedá pena:)
  8. Potom primiešame múku zmešanú s kakaom.
  9. ak by sa cesto nechcelo pekne vymiesiť, môžte pridať trochu vody alebo mlieka.
  10. Cesto nenecháme oddychovať, ale hneď s ním pracujeme (keby oddychovalo, ako pri vaľkaní by sa trhalo a praskalo)
  11. keď je už cesto oddýchnuté, rozdelíme si ho na 6 rovnakých častí.
  12. Vyvaľkané ho prenesieme na Cerou vymastenú a hladkou múkou posypanú opačnú stranu plechu a radielkom odrežeme okrajky. Najlepšie sa to robí tak, že si zvolíte nejakú formu - akýkoľvek kartón alebo forma vystrihnutá z výkresu, je to na vás, treba improvizovať:) A okrajky dáme taktiež upiecť, pretože postrúhanými sa bude posýpať hotová marlenka. Predtým, ako cesto šupneme do rúry, šparátkom alebo vidličkou doň spravíme asi 10 dierok. Pečieme pri teplote 170C 5-7 minút, treba dávať na cesto pozor, lebo je tenké a aby nezhorelo:) Rovnako si upečieme aj ostatné pláty.
  13. Pripravíme si plnku - z týchto ingrediencií si uvaríme puding a necháme ho vychaldnúť.
  14. Medzitým ako puding vychladá vyšľaháme maslo....
  15. .. a potom doň postupne všľaháme uvarené Salko.
  16. Puding ešte stále chladne a tak postrúhame asi polovicu upečených okrajkov...
  17. ... ktoré potom preosejeme cez vyváračku
  18. No a keď nám už puding pekne vychladol, elektrickým šľahačom ho prišľaháme k maslu zmiešanému so Salkom.
  19. Je pred nami posledná časť - plnku si nejakým spôsobom rozdelíme na 6 rovnakých častí.
  20. Na každý plát rozotrieme až po okraj a pokračujeme až do konca:)
  21. posledný plát tiež potrieme krémom, ale už len tenučkou vrstvou, a takisto potrieme aj okraje zákusku.
  22. posledný plát tiež potrieme krémom, ale už len tenučkou vrstvou, a takisto potrieme aj okraje zákusku.
  23. Nie je to síce najjednoduchší recept, ale myslím, že stojí za to ho vyskúšať:) Tak dúfam, že bude chutiť:)