Vtáčie mlieko a Expresné vtáčie mlieko (fotorecept)

Autor receptu: mojack

jeden recept na dva spôsoby prípravy. V tejto zime zohreje tých najmenších.

4
porcie
20 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z bielkov a polovice kryštálového cukru ušľaháme tuhý sneh.Asi 3 dcl mlieka si odložíme. Mlieko zatiaľ povaríme so zvyškom cukru a s vanilínovým cukrom a do mierne vriaceho zavárame lyžičkou ušľahaný sneh vo forme haluštičiek, ktoré varíme z oboch strán.
  2. V mlieku, čo sme si odložili rozmiešame zlatý klas a žĺtky, pridáme do variaceho sa mlieka a za stáleho miešania krátko povaríme.
  3. Uvarený krém vylejeme na misky. Navrch poukladáme snehové halušky. Môžeme posypat aj škoricovým cukrom.
  4. Druhý spôsob prípravy- expres vtáčie mlieko.
  5. Dáme variť mlieko, necháme si z neho asi 2 dcl, v ktorom vymiešame puding a 2 PL cukru, van. cukor a žĺtky.Toto všetko nalejeme do mlieka ak už vrie. Bielka vymiešame zo zvyšným cukrom. A TERAZ TRIK :-))) ---
  6. ***-Puding nalejeme do jenskej misy a tuhé vyšľahané bielka s cukrom vylejeme na vrch ***-Dáme vrch misy a na 3 MINUTY do mikrovlnky.Ak je mikrovnka silnejšia tak čas sa kráti aby nevyvrelo. Pena bude super a netreba sa s ňou babrať zvlášť. Penu si môžeme nakrájat na rôzny tvar.