Vrstvený tuniakový šalát (fotorecept)

Autor receptu: jatanika

Rozpis surovín je na jednu misu. Šalát najlepšie ukáže v sklenenej. Ja som robila šalátik do pohárov. Pripravené podľa receptu z webu www.russianseason.net.

4
porcie

Postup

  1. Majonézu premiešame s provensálskymi bylinkami (ja som tentokrát zabudla, šalátik bol aj tak dobrý). Mrkvu očistíme a uvaríme v osolenej vode. Hotovú nastrúhame nahrubo. Cibuľu nakrájame na polkolečka a orestujeme na oleji so zlatohneda. Preložíme do misy. Potrieme lyžicou majonézy.
  2. Tuniaka rozdrobíme na kúsky a pridáme na cibuľu. Opäť potrieme tenkou vrstvou majonézy.
  3. Navrstvíme nastrúhanú mrkvu a znova pridáme majonézu v tenkej vrstve.
  4. Bielka z vajec nasekáme a vložíme do misy. Potrieme zvyšnou majonézou.
  5. Poslednú vrstvu vytvoríme z rozdrobených vaječných žĺtkov. Necháme vychladiť.