Vrstvený tuniakový šalát (fotorecept)
Autor receptu: jatanika
Rozpis surovín je na jednu misu. Šalát najlepšie ukáže v sklenenej. Ja som robila šalátik do pohárov. Pripravené podľa receptu z webu www.russianseason.net.
Postup
- Majonézu premiešame s provensálskymi bylinkami (ja som tentokrát zabudla, šalátik bol aj tak dobrý). Mrkvu očistíme a uvaríme v osolenej vode. Hotovú nastrúhame nahrubo. Cibuľu nakrájame na polkolečka a orestujeme na oleji so zlatohneda. Preložíme do misy. Potrieme lyžicou majonézy.
- Tuniaka rozdrobíme na kúsky a pridáme na cibuľu. Opäť potrieme tenkou vrstvou majonézy.
- Navrstvíme nastrúhanú mrkvu a znova pridáme majonézu v tenkej vrstve.
- Bielka z vajec nasekáme a vložíme do misy. Potrieme zvyšnou majonézou.
- Poslednú vrstvu vytvoríme z rozdrobených vaječných žĺtkov. Necháme vychladiť.