Perníkový závin
Voňavý perníkový závin plnený slivkovým lekvárom a orechmi
Autor receptu: redakcia
Tento perníkový závin už pri pečení rozvonia celý váš dom.
30 (+ odležanie) minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Do misy preosejeme múku spolu s práškovým cukrom a práškom do pečiva na perníky. Pridáme vajce, med, rum, mlieko a vypracujeme vláčne cesto. Prikryjeme ho a necháme asi hodinu odležať pri izbovej teplote.
- Cesto rozdelíme na polovice a vyvaľkáme z neho pláty hrubé asi 4 mm. Každý potrieme polovicou slivkového lekváru
a posypeme polovicou nasekaných orechov. Slivkový lekvár môžeme najprv vylepšiť kvapkou rumu alebo čerešňovice a orechy zľahka nasucho opražiť.
- Záviny zavinieme tak, že cesto rolujeme z oboch strán oproti sebe do rolády a okraje k sebe pritlačíme. Záviny preložíme spojom dolu na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút. Upečené záviny posypeme práškovým cukrom.