Voňavé pečené zemiaky

podravka - fotkaPodravka, 14. marca 2019 10:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »
Voňavé pečené zemiakyFoto: podravka

Zemiaky sú tradičná potravina, ktorú má určite každý doma v špajzi.

4
porcie
10 min
príprava
60 min
na 220 °C

Suroviny

1 kg
3 PL
1 PL
250 g (ricotta a pod.)
1 KL
1 strúčik
1 PL (nasekaná)
TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Zemiaky dobre umyjeme, prekrojíme na polovicu a osušíme.

  2. 2

    Dáme ich do väčšej nádoby na pečenie pokrytej papierom na pečenie. Pokvapkáme ich olejom a otočíme narezanou stranou dolu.

  3. 3

    Pečieme v rozohriatej rúre na 220 °C približne 1 hodinu, dokým nebudú zemiaky zlato-hnedé.

  4. 4

    Pečené zemiaky posypeme Podravkou Natur, premiešame ich a necháme postáť.

  5. 5

    Syr zmiešame s citrónovou šťavou, pretlačeným cesnakom, nasekanou pažítkou a soľou.

  6. 6

    Na teplé zemiaky pridáme lyžicu náplne a podávame.

  7. 7

    Rada: Do plnky môžete pridať aj mleté chilli.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist