Voňavé olivové špagáty (s hviezdičkou )
Autor receptu: ado9999
Tento recept ma naučil ešte môj telocvikár zo strednej keď sme sedeli na pive (po
vyučovaní ). Ja som ho len trošku upravil podľa seba. Lebo treba variť s láskou a nebáť sa
skúšať.
Postup
- Uvaríme si vodu. Dávam dostatok soli aby som nemusel potom dosáľať.
- Kým sa uvarí voda očistíme si cesnak. Podľa chuti. Nastruháme si syr.
- Špagety varím (aj iné cestoviny ) vždy o 1-2 min. kratšie ako je na obale. Po uvarení ich nechám dôjsť vo vode ešte 2 min. Potom ich precedím, ale nepremijem vodou.
- Vŕtalo vám v hlave prečo s hviezdičkou ? Ohrejem si olej. Potom ho tam fuknem (cesnak) a musíte v správnej chvíli vytiahnúť (hrniec) zo sporáka. Keď budu kraje cesnaku do zlatova odtiahnúť a on dôjde. Takže fuknem.
- A vytiahnem.
- Potom všetko premiešam a ja dávam olivy lebo ich mám rád a posypem oreganom lebo mi krásne vonia. A osoliť podľa chuti. No vy môžte dať čo máte radi.