Voňavé olivové špagáty (s hviezdičkou )

Autor receptu: ado9999

Tento recept ma naučil ešte môj telocvikár zo strednej keď sme sedeli na pive (po vyučovaní ). Ja som ho len trošku upravil podľa seba. Lebo treba variť s láskou a nebáť sa skúšať.

Postup

  1. Uvaríme si vodu. Dávam dostatok soli aby som nemusel potom dosáľať.
  2. Kým sa uvarí voda očistíme si cesnak. Podľa chuti. Nastruháme si syr.
  3. Špagety varím (aj iné cestoviny ) vždy o 1-2 min. kratšie ako je na obale. Po uvarení ich nechám dôjsť vo vode ešte 2 min. Potom ich precedím, ale nepremijem vodou.
  4. Vŕtalo vám v hlave prečo s hviezdičkou ? Ohrejem si olej. Potom ho tam fuknem (cesnak) a musíte v správnej chvíli vytiahnúť (hrniec) zo sporáka. Keď budu kraje cesnaku do zlatova odtiahnúť a on dôjde. Takže fuknem.
  5. A vytiahnem.
  6. Potom všetko premiešam a ja dávam olivy lebo ich mám rád a posypem oreganom lebo mi krásne vonia. A osoliť podľa chuti. No vy môžte dať čo máte radi.