Restované kuracie mäso
Voňavé kuracie mäsko
Autor receptu: siuuu
Tieto jednoduché recepty, chutné a nenáročné na suroviny či prípravu mám najradšej.
Rýchlo urobené - rýchlo zjedené. Vhodné ako ľahký
obed alebo rýchla večera. Hodí sa k nemu vajíčko na spôsob volského oka prípadne
strateného vajíčka, čerstvý chlebík alebo šalát. Gramáže neuvádzam, množstvo surovín
sa dá ľahko upraviť podľa počtu hladošov.
10 minút príprava |
10-12 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie mäso pokrájame na kúsky, ochutíme soľou, korením, chilli, sušeným majoránom (nešetríme - dodá chuť), pridáme vajce (1 väčšie vajíčko na cca 250 - 300 g mäsa), pridáme 1-2 PL oleja, premiešame a necháme aspoň pol hodinku prikryté v chladničke odpočívať (dá sa robiť aj hneď, ale chute sa lepšie prepoja keď chvíľu postojí). Potom mäso orestujeme na kvapke oleja - veľa netreba, olej je už v mäse.
- Nám najviac chutí s volským okom a chlebíkom, dobrou altrenatívou je aj šalát.
- Recept je veľmi variabilný - tu je na spôsob špízov.
- ...a tu na spôsob fašírok