Voňavé krídelká s arašidovým dipom (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Postup

  1. Kuracie krídelká nakrájame cez jednotlivé kĺbiky a mäso nakrojíme. Citrónovú trávu, kafírové listy, cesnak a sladkú bazalku rozdrvíme v mažiari. Pridáme rybaciu omáčku a arašidový olej. Krídelká v bylinkovej zmesi namarinujeme a necháme hodinu postáť. Pečieme v rozohriatej rúre 45 minút pri 170 °C.
  2. Arašidy rozmixujeme. Do kastróla nalejeme 200 ml kokosového mlieka a zredukujeme ho na polovicu. Pridáme červenú karí pastu, palmový cukor, bobkové listy a restujeme, kým sa neoddeľuje tuk.
  3. Dolejeme kokosové mlieko a prisypeme arašidy. Dochutíme sójovou a rybacou omáčkou. Necháme prevariť. Krídelká s arašidovým dipom môžeme podávať s uhorkovým šalátom, ktorý si pripravíme z uhoriek, šalotky, čili papričky, ryžového octu a rybacej omáčky.