Voňavá krkovička so zemiakmi z jednej panvice (fotorecept)

Autor receptu: eviana

Na prvý pohľad to možno vyzerá ako guláš, ale guláš to naozaj nie je.

3-5
porcie
10 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme suroviny - mäso umyjeme a osušíme, očistíme zemiaky, cibuľu a cesnak...
  2. ...ako prvé na rozpálenom oleji popražíme na štvrtky nakrájanú cibuľu
  3. ...pridáme nasekaný cesnak, chvíľu spolu posmažíme
  4. ...cibuľu pekne do červena osmaženú a cesnak vyberieme z panvice
  5. ...do výpeku pridáme na cca 2x2 cm veľké kocky nakrájané mäso
  6. ...sprudka ho osmažíme z oboch strán, aby sa zatiahlo - kým chytí hnedastú farbu (cca 7 min)
  7. ...prisypeme čerstvo namleté čierne korenie
  8. ...pridáme z polovice citróna nastrúhanú kôru
  9. ...pridáme halúzku rozmarínu a bobkový list
  10. ...pridáme osmaženú cibuľu a cesnak, nasekanú chilli papričku, zalejeme polpou (ja som použila svoju domácu - recept tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/paradajky-s-bazalkou-polotovar-na-cestoviny-do/44014-recept.html ) Pokojne použite kúpené drvené paradajky, alebo paradajkový pretlak. Ale vtedy treba pridať čerstvú alebo sušenú bazalku.
  11. ...necháme všetko prebublávať 60 minút
  12. ...po hodine pridáme na kocky nakrájané zemiaky
  13. ...necháme cca 30 minút spolu bublať - kým nebudú zemiaky uvarené
  14. ...nastrúhame parmezán a citrónovú kôru z polovice citróna - zmiešame. Naložíme zmes zemiakov a mäsa, posypeme zmesou parmezánu a citróna a môžeme jesť. Dobrú chuť :)