Voňavá krkovička so zemiakmi z jednej panvice (fotorecept)
Autor receptu: eviana
Na prvý pohľad to možno vyzerá ako guláš, ale guláš to naozaj nie je.
3-5 porcie |
10 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si pripravíme suroviny - mäso umyjeme a osušíme, očistíme zemiaky, cibuľu a cesnak...
- ...ako prvé na rozpálenom oleji popražíme na štvrtky nakrájanú cibuľu
- ...pridáme nasekaný cesnak, chvíľu spolu posmažíme
- ...cibuľu pekne do červena osmaženú a cesnak vyberieme z panvice
- ...do výpeku pridáme na cca 2x2 cm veľké kocky nakrájané mäso
- ...sprudka ho osmažíme z oboch strán, aby sa zatiahlo - kým chytí hnedastú farbu (cca 7 min)
- ...prisypeme čerstvo namleté čierne korenie
- ...pridáme z polovice citróna nastrúhanú kôru
- ...pridáme halúzku rozmarínu a bobkový list
- ...pridáme osmaženú cibuľu a cesnak, nasekanú chilli papričku, zalejeme polpou (ja som použila svoju domácu - recept tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/paradajky-s-bazalkou-polotovar-na-cestoviny-do/44014-recept.html )
Pokojne použite kúpené drvené paradajky, alebo paradajkový pretlak. Ale vtedy treba pridať čerstvú alebo sušenú bazalku.
- ...necháme všetko prebublávať 60 minút
- ...po hodine pridáme na kocky nakrájané zemiaky
- ...necháme cca 30 minút spolu bublať - kým nebudú zemiaky uvarené
- ...nastrúhame parmezán a citrónovú kôru z polovice citróna - zmiešame.
Naložíme zmes zemiakov a mäsa, posypeme zmesou parmezánu a citróna a môžeme jesť. Dobrú chuť :)