Volské oko so zelenou šošovicou

daniella9 - fotkadaniella9, 8. novembra 2012
Volské oko so zelenou šošovicou
Foto: daniella9

Strukoviny, strukoviny, strukoviny....:-)

1
porcia
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

cca. 100  g
1/2  PL
3  ks
3  ks




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na drobno a jemne osmahneme, pridáme cesnak pokrájaný na plátky, a čierne mleté korenie, chvíľku restujeme.

    Volské oko so zelenou šošovicou - obrázok 1
  2. 2

    Sošovicu prepláchneme a pridáme do hrnca a chvíľu restujeme a stále miešame.

    Volské oko so zelenou šošovicou - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme 3x násobným množstvom vody ako bolo množstvo šošovice. Privedieme do varu a potom na miernom ohni varíme cca. 25 minút, pod pokrievkou. Odstavíme z ohňa a necháme približne 15 minút dôjsť. Podľa potreby ešte dochutíme. Mám rada trošku pikantnejšie, tak som pridala karí korenie.

    Volské oko so zelenou šošovicou - obrázok 3
  4. 4

    Na panvici si pripravíme volské oko a podávame. HoTovo, dobrú chuť:-) Kedže mám doma ghí, použila som ho, dodalo jedlu osobitú chuť a vôňu, ale kľudne použite olej alebo iné...:-)

    Volské oko so zelenou šošovicou - obrázok 4

Diskusia k receptu

hralka
Prepá,ale som asi mimo,čo je to prosím ťa ghí???
sairaam
Výborné jednoduché jedlo. A hlavne rýchle:-)Si šikovná.
tatranka
Šošovička ako prívarok,je u nás obľúbená.Tiež na ňu ukladám volské oko.Teraz som sa ho naučila podávať v koliesku z cibule.Pekne dekoruje a obedík je hneď zaujimavejší.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia