Vojenská fazuľovica s arabským chlebom-ako sme si pripomenuli chuť domova v Afganistane.(fotorecept)
Autor receptu: alextv
Ak ste dlhšie preč z domova a chýba Vám naša výborná slovenská kuchyňa, tak Vám
takáto fazuľovica padne veľmi vhod. Konzervy síce nie sú „in“, ale ak pridáte niekoľko
vhodných surovín /ktoré sme si ušetrili ešte z domu/ chuť je zaručená. Chlieb sme nahradili
pravým arabským chlebom z miestnej kandahárskej pekárne, ktorý chutil ako naše lokše.
40 porcií |
10 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu ošupeme, nakrájame na drobno.
- Nakrájanú cibuľu vložíme do panvice a pražíme ju do sklovita. Domácu údenú šunku zbavíme od kože a nakrájame na kocky,
- a pridáme ju k cibuli, pridáme aj kožu zo šunky ktorá nám ostala, dodá nám to trocha viac údenej chuti.
- Šunku s cibuľou pražíme asi 15 minút, medzitým si nakrájame klobásu na kolieska a pridáme do panvice, asi ďaľších 5 minút pražíme.
- Otvoríme si fazuľovú polievku s údeninou,
- pridáme ju do panvice, necháme všetko prevariť, pridáme cesnak, čierne korenie, chilli papričky....dochutíme podľa svojej chuti.
- Podávame s arabským chlebom.
- Dobrú chuť.
Na záver chcem poďakovať mojim dvom super kámošom a hlavne kuchtíkom Martinovi FARKAŠOVI a Marekovi BARNOVI za pomoc pri príprave a varení "FAZUĽOVICE.