Vojenská fazuľovica s arabským chlebom-ako sme si pripomenuli chuť domova v Afganistane.(fotorecept)

Autor receptu: alextv

Ak ste dlhšie preč z domova a chýba Vám naša výborná slovenská kuchyňa, tak Vám takáto fazuľovica padne veľmi vhod. Konzervy síce nie sú „in“, ale ak pridáte niekoľko vhodných surovín /ktoré sme si ušetrili ešte z domu/ chuť je zaručená. Chlieb sme nahradili pravým arabským chlebom z miestnej kandahárskej pekárne, ktorý chutil ako naše lokše.

40
porcií
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu ošupeme, nakrájame na drobno.
  2. Nakrájanú cibuľu vložíme do panvice a pražíme ju do sklovita. Domácu údenú šunku zbavíme od kože a nakrájame na kocky,
  3. a pridáme ju k cibuli, pridáme aj kožu zo šunky ktorá nám ostala, dodá nám to trocha viac údenej chuti.
  4. Šunku s cibuľou pražíme asi 15 minút, medzitým si nakrájame klobásu na kolieska a pridáme do panvice, asi ďaľších 5 minút pražíme.
  5. Otvoríme si fazuľovú polievku s údeninou,
  6. pridáme ju do panvice, necháme všetko prevariť, pridáme cesnak, čierne korenie, chilli papričky....dochutíme podľa svojej chuti.
  7. Podávame s arabským chlebom.
  8. Dobrú chuť. Na záver chcem poďakovať mojim dvom super kámošom a hlavne kuchtíkom Martinovi FARKAŠOVI a Marekovi BARNOVI za pomoc pri príprave a varení "FAZUĽOVICE.