Vlašský šalát

Vlašský šalát špeciál podľa ČSN (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Dovolím si ponúknuť ďalší skvelý recept podľa bývalej ČSN, tento šalát sa predával v bufetoch a lahôdkach ako vyšší level tradičného vlašského šalátu. Rozdiel je v pomere základných surovín, čo sa prejavilo aj na jeho lepšej a lahodnejšej chuti.

5
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a očistíme. Očistený zeler a mrkvu uvaríme do mäkka vo vode. Zemiaky pretlačíme cez mriežku do misy a zmiešame so salámou a uhorkami, ktoré sme nakrájali na rezance. Pridáme zeler a mrkvu pokrájané na kocky a zamiešame.
  2. V octe rozmiešame cukor, horčicu, soľ a worchester, zalejeme šalát, pridáme majonézu a dobre premiešame. Nakoniec okoreníme a primiešame hrášok.
  3. Na prípravu tohto šalátu používam po viacerých skúsenostiach salámu Lyoner, dá sa kúpiť v obchodnom reťazci. Ale každý si môže dať salámu aká mu chutí.
  4. Podávame s pečivom a kto chce, aj s feferónovým šalátom vlastnej výroby.
  5. Na záver ukážka pôvodného receptu podľa ČSN.