Vláčne ovocné muffiny

lilianne9 - fotkalilianne9, 10. novembra 2014
Vláčne ovocné muffiny
Foto: lilianne9

Zatial najlepšie co sa mi podarili. Této muffiny som pôvodne upiekla len tak, AK by k nám přišla nějaká návštěva ZO surovín, které ma Zobraziť celý popisZatial najlepšie co sa mi podarili. Této muffiny som pôvodne upiekla len tak, AK by k nám přišla nějaká návštěva ZO surovín, které ma napadli. Nakonec bolí také úžasné, že sa zjedli skor ako stihli vychladnúť :-) vřele odporúčam, krásne voňajú a chtia úžasne

9
porcií
7 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
0,5 hrnček
2 PL
1 hrnček
1 ks
1 ks
3 PL
0,5 dcl




Postup

  1. 1

    Oddelila som si žltok od bielka a z bielka a trocha soli som vyšlahala sneh. Odložila som ho zatial nabok. Žltok, vanilkový cukor, cukor a olej som zmiešala dokopy.přidala som sneh z bielka.

  2. 2

    Múku som zmiešala s PDP a přidala.

  3. 3

    Vydličkou som roztlačila banán a zaliala ho acidkom.

  4. 4

    Celé som to zmiešala dokopy, no cesto bolo dost husté. Pridala som teda ještě trochu vody, acidka a oleja, no nie vela. Namísto oleja sa môže přidat aj rozpustené maslo ale o Hera a namísto acidka biely jogurt, no mne to takto chutí viac.

  5. 5

    Rúru si predhrejeme na 170 stupňov. Připravíme si formičky na muffiny a naplníme ich cestom do polky. Vďaka množstvu ingrediencí nám cesto vynde asi na 9 muffinov. Posypeme ich malinami, do každého asi 3 maliny a zalejeme zvyškom cesta. Pečieme 20-25 minút. Muffiny by mali byť po upečení v strede pevné. Rúru vypneme, no muffiny necháme ještě chvílu dnu, přestože vďaka snehu nám pekne narástli a mohli by nám spadnúť. Po 2 min. ich necháme trochu vychladnúť a vyberieme nich z formičiek. Budu neskutočné! Po tomto recepte som sa rozhodla, že už iné ako ovocné muffiny ani nejdem robiť. Pečiem nich rada, lebo je to jednoduché a môžte si nich spravit kedykolvek a hocikolko :-) dobru chuť!

Diskusia k receptu

lacquer
Na jeden hrnček múky celý prášok do pečiva je priveľa
gubics
Aj podľa mňa, stačilo by za jednu kávovú lyžičku, ináč veľmi cítiť ten prášok do pečiva.
lilianne9
Samozrejme, prášok do pečiva tam ani nemusí míst, keďže je tam už vyšlahaný sneh, ale o len velmi málo k to chce




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia