Punčový zákusok

Vitamínový punčový zákusok s LianaVitom malina

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Punčový zákusok obohatený o vitamíny.

Suroviny

Postup

  1. Svetlá piškóta: Oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Postupne pridáme teplú vodu a olej. Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a Zlatým krémom. Na koniec do cesta zapracujeme sneh vyšľahaný z bielkov. Pečieme pri 175 °C 20-25 minút.
  2. Malinová piškóta: Žĺtky vyšľaháme s malinovým LianaVitom a lyžicou kryštálového cukru. Zvyšný postup ako pri svetlej piškóte. Pečieme pri 175 °C 20-25 minút.
  3. Sirup: Vodu s cukrom necháme prevariť a necháme vychladnúť. Do vlažnej vody pridáme malinový LianaVit a rum.
  4. Svetlú piškótu prekrojíme na polovicu. Spodný plát natrieme džemom, priložíme malinovú piškótu a polejeme sirupom. Znova natrieme džem a priložíme druhý svetlý plát piškóty.
  5. Nakoniec natrieme punčovú polevu, ktorú pripravíme podľa návodu na obale.
  6. Koláč môžeme pripraviť aj v bezlepkovej verzii a to tak, že v svetlej piškóte vymeníme polohrubú múku za 8 PL Cake mix Liana a vynecháme kypriaci prášok, v malinovej piškóte vymeníme polohrubú múku za 6 PL Cake mix Liana a vynecháme kypriaci prášok.
  7. Viac o vitamínovom nápoji na www.lianavit.sk