Pomarančový zákusok

Vitamínový pomarančový zákusok s LianaVitom

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Šťavnatá pomarančová piškóta s použitím vitamínového nápoja LianaVit pomaranč.

Suroviny

Postup

  1. Svetlá piškóta: Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov. Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme teplú vodu, olej a potom múku s kypriacim práškom a Zlatým krémom. Nakoniec zapracujeme sneh z bielkov. Piškótu pečieme pri 175 °C 20-25 minút.
  2. Podobným postupom pripravíme pomarančovú piškótu: Žĺtky, pomarančový LianaVit a 1 lyžicu kryštálového cukru spolu vyšľaháme. Ostatné je rovnaké ako pri svetlej piškóte. Piškótu pečieme pri 175 °C 20-25 minút.
  3. Sirup: Vodu s cukrom prevaríme a necháme vychladnúť. Do vlažnej vody pridáme LianaVit pomaranč a rum alebo rumovú arómu.
  4. Svetlú piškótu prerežeme na polovicu. Spodný svetlý plát natrieme marhuľovým alebo pomarančovým džemom, položíme pomarančovú piškótu a polejeme sirupom. Opäť natrieme džem a priložíme druhú polovicu svetlej piškóty.
  5. Na záver pripravíme polevu. LianaVit pomaranč rozpustíme vo vlažnej vode, pridáme práškový cukor a olej. Podľa potreby pridáme 1-2 lyžice vody. Povrch koláča polejeme pripravenou polevou, rozotrieme horúcim nožom. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.
  6. Koláč môžeme pripraviť aj v bezlepkovej verzii a to tak, že v svetlej piškóte vymeníme polohrubú múku za 8 PL Cake mix Liana a vynecháme kypriaci prášok, v pomarančovej piškóte vymeníme polohrubú múku za 6 PL Cake mix Liana a vynecháme kypriaci prášok.
  7. Viac o vitamínovom nápoji na www.lianavit.sk