Višňový osviežujúci koláčik- celiatický

Autor receptu: elisticka

Ďalší vynikajúci koláčik pre bezlepkáčov no môže sa upiecť aj pre ostatných len nahradením celiatickej múky ..oplatí sa vyskúšať.

50 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Postup

  1. Upečieme si piškotu tak že žltka vymiešame s cukrom a pridáme vodu a došľaháme do peny pridáme múku zmiešanú s kyprošom a nakoniec primiešame jemne bielkový sneh.cesto vylejeme na vystlaný plech papierom na pečenie a dáme upiecť do vyhriatej rúry na 170 st. asi 20 minút .necháme vychladnúť.
  2. Plnku si urobíme z tvarohu a kyslej smotany a vaniklového a pr. cukru vymiešaním. potom plnku navrstvíme na cesto ktore sme pokvapkali troškou višňového sirupu a poukladáme na to piškoty. potom poukladáme višne vykôstkovane(už boli tak zavarené..)
  3. Zo kompótovej šťavy urobíme polevu tak že doplníme do 500ml vodu a vmiešame zlatý klas a prilejeme sirup a uvaríme ako puding.este teplý vylejeme na koláč a dáme vychladiť do chladničky najlepšie na celú noc.
  4. koláčik je vynikajúci taký odležaný aby sa všetky chute dobre pomiešali a môžeme vyzdobiť sľahačkou a už len dobrú chuť:-))