Višňový liker-griotka.(fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Naložila som do fľaše z našej prvej úrody.Je to mladá višnička,tak sme s nej naoberali iba niečo cez kilo višní,ale aj tak som tomu rada.Z prvej úrody urobím liker.Možno že na budúci rok urodí viac.Zatiaľ pridám iba naloženie a postupne priložím aj celý postup ich spracovania.

Suroviny

Postup

  1. Višne si umyjeme ,
  2. a nasypeme do večšej fľaše.Nasypeme cukor a pridáme klinčeky,asi 1 cm kúsok celej škorice,podľa chutí môžme pridať aj vanilkový cukor.Višne zalejeme alkoholom a uzatvoríme.Necháme na slnečnom mieste aspoň 4-5 týždne.Čím dlhšie stoja,tým lepšie. Raz za týždeň trocha varechou premiešame,aby sa cukor celkom rozpustil.
  3. Potom precedíme cez gázu hotovú griotku..Ja višne nevyhadzujem,ale ich zaváram.Do malých fľaštičiek dám vyšne a 1 štamprlíkom rumu zalejem a zasterilizujem.Taktopoužijem do koláčov,alebo ako boule na dochutenie.