Čerešňový koláč
Višňovo-čerešňový točený koláč (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Cesto je tvarohové. Je to velmi chutné a vyzerá dobre.
12 porcií |
30 minút príprava |
25-30 minút na 200 °C |
Postup
- V miske si zhnetiem suroviny na cesto,
- vyložím na pracovnú dosku a cesto vyhnetiem, aby bolo hladké, pritom si jemne podsypem múkou, ale ked sa cesto nelepí na dosku je hotové. Nechám 15-20 min postáť.
- Potom cesto vyvaľkám na hrúbku 1/2 cm, narežem primerané pásy a poukladám višne-čerešne. /Kto má rád kyslejšie, tak stačia višne./ Okraje jemne postláčam
- a uložím do okrúhlej misky. /Ja som použila Delinamo misku. V nej sa veľmi dobré pečie./ Vrch potriem žltkom a upečiem.
- Zo zvyšného cesta som urobila šatôčky plnené lekvárom.
- Dobrú chuť!