Višňové košíčky
Višňové košíčky

Višňové košíčky s griotkovým krémom

hame - fotkahame, 15. decembra 2017. Komerčný recept.
Višňové košíčky s griotkovým krémom
Foto: hame
12
porcií
45 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
160 g
1 ks
80 g
štipka
Náplň:
250 ml
1 bal
100 g
250 g
120 g
3 ks
 podľa chuti
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Múku preosejte do misy a pridajte nakrájané kocky studeného masla. Zmiešajte, pridajte žĺtok, soľ, dve polievkové lyžice studenej vody a prepracujte. Zabaľte cesto do fólie na potraviny a nechajte ho pol hodiny chladiť v chladničke.

  2. 2

    Cesto rozdeľte na malé kúsky a tie pomocou prstov natlačte do formičiek na košíčky. Pečte 15-20 minút v rúre predhriatej na 180 stupňov. Ešte teplé košíčky vyklepnite z formičiek a s naplnením počkajte, kým úplne vychladnú. Najlepšie do druhého dňa.

  3. 3

    Na prípravu krému rozdeľte mlieko na dve polovice. Prvý diel nalejte do hrnčeka a rozmiešajte v ňom najprv žĺtky a potom pudingový prášok. Zvyšné mlieko oslaďte a dajte variť. Až začne vrieť, prilejte žĺtky s pudingom a za stáleho miešania varte do zhustnutia. Trvá to 2-3 minúty. Potom nechajte úplne vychladnúť, len chvíľkami premiešajte, aby sa na povrchu krému nevytvorila zaschnutá vrstva. Keď bude pudingový základ studený, presuňte ho do šľahača. Pridajte zmäknuté maslo, griotku a vyšľahajte na hladký krém.

  4. 4

    Na dno každého košíčka dajte lyžičkou malý kopček višňovej ovocnej zmesi a na ňu cukrárskym kornútkom ozdobne nastriekajte griotkový krém. Posypte čokoládovými ozdobami alebo po zatuhnutí potrite polevou. Uchovávajte v chlade.

Diskusia k receptu

haji
Hezké košíčky, i krém je zajímavý. Protiškraloupové opatření u chladnoucího pudinku: povrch lehce posypeme přes sítko moučkovým cukrem. Není potřeba míchat, hlídat.