Višňové kocky s griotkovým krémom

Autor receptu: natali

tento receptík mám z mojej novej cukrárky, veľmi sa mi páčil a už dávno som ho chcela vyskúšať. teraz keď sú všade rozbehnuté prípravy na Veľkú noc som nabrala odvahu a upiekla ho. je výborný..stihli sme už aj okoštovať.

Postup

  1. Bielky najprv vyšľaháme na redšiu penu, pridáme kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým cukrom a ručne zamiešame do bielkov. Potom vmiešame múku, nastrúhanú čokoládu a roztopené vlažné maslo. Hmotu vylejeme do formy, ktorú sme si vymastili a vysypali múkou. forma by mala mať vyšší okraj a rozmery 30 krát 40cm. My doma máme väčšiu, takže mi koláčik tak nenarástol, ale vyriešila som to jednoducho :) viď. recept ďalej.. Pečieme na 170 stupňoch asi 45 minút. Po upečení necháme korpus trochu vychladnúť a potom ho vyklopíme z formy na mriežku. Po vychladnutí ho vodorovne prerežeme - tak píše recept, ja som ho už neprerezávala, lebo ako som už napísala, nenarástol mi moc a ďalej som postupovala takto :
  2. Z mlieka, cukru a zlatého klasu uvaríme hustý puding, necháme ho vychladnúť a pridáme zmäknuté maslo - dobre vyšľaháme na hladký krém a dochutíme griotkou. Nikdy nedávam do krému maslo podľa receptu, ale podľa toho, ako vyzerá, nemám rada príliš maslové krémy, tak som dala menej ako je uvedené, ale to si už každý podľa chuti upraví :)
  3. Korpus potom natrieme džemom, potom naň rozložíme odkôstkované a odkvapkané višne a potrieme krémom - potom by sa mala dávať druhá časť korpusu, potrieť zvyšným džemom a poliať roztopenou čokoládou - ja som rovno na krém naliala čokoládu a dozdobila :) Dobrú chuť!
  4. A takto vyzerá ten originál z knižky : Môj sa aspoň trochu blíži k tomu originálu :)