Drobné pečivo
Vínové rožky (fotorecept)
Autor receptu: monty469
Čo k nim napísať. Krehké, jemné, fajnové a trvanlivé
pečivo. Maslo a vajíčka sú stále drahé a tie v tomto
recepte vôbec netreba. Jednoducho treba vyskúšať ;-)
44 porcií |
18-20 minút na 190 °C |
Postup
- Do misy dáme všetky suroviny na cesto a zhnetieme. Pokiaľ pripravíme plnky, cesto necháme odpočívať pri izbovej teplote.
- Pripravíme plnky: potrebné suroviny dáme do misiek a vymiešame.
- Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku cca 2 - 3 mm a pokrájame na obdĺžniky 6 × 10 cm.
- Na každý dáme plnku a zrolujeme. Ukladáme na plech, ktorý je vyložený papierom na pečenie.
- Pečieme na 190 °C 18 - 20 min., nech chytia jemne zlatistú farbu. Ešte horúce obalíme v práškovom cukre.
- Dobrú chuť :-)
- Môj asistent pri fotení :-)