Vínna klobása

stefanm - fotkastefanm, 16. júla 2010
Vínna klobása
Foto: stefanm

Takéto klobásky si robím na vianoce do kapustnice no a vždy si odložím niekoľko kúskov do mrazničky.A pretože asi pôjdeme ma väčší nákup mäsa Zobraziť celý popisTakéto klobásky si robím na vianoce do kapustnice no a vždy si odložím niekoľko kúskov do mrazničky.A pretože asi pôjdeme ma väčší nákup mäsa tak si robím priestor v mrazničke a došlo aj na klobásky.No a je tam , milá jezibabka1 , aj pivečko!!

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 g
500 g
2 ks
3-4 ks
2-3 ks
1 ČL
1/2 ČL
1 ks
3 dcl
1 dcl
2-3 dcl




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na kocky,dobre nasolíme a necháme najmenej 1 hod.odležať.Potom ho pomelieme spolu s v troche mlieka namočených pokrájanych a vytlačených rožkov.Hmotu preložíme do kutra,pridáme koreniny,roztlačeny cesnak,zbytok mlieka,smotanu a víno.Rozkutrujeme na jemnú hmotu a plníme pomocou nadstavca na mlynček do črievok. Klobásky opekáme v rúre na plechu vyloženom pečiacim papierom za občasného potierania olejom.Podávame so zemiakovou kašou a opraženou kyslou kapustou alebo s horčicou,baraním rohom a chlebíkom. Hojne zapíjame pivom.

Diskusia k receptu

honestka
@Stefanm : ked su tam tie rozky v klobaske, nekvasia, ked dlhsie stoja? davate ich aj vyudit alebo peciete vzdy cerstve? dakujem.
stefanm
honestka - Sú to neúdené klobásky.Môžu sa pred pečením uvariť a potom dať zapiecť alebo grilovaťSú podobné ako tie zo supermarketou,také tenké,grilovacie klobásky...Ja ich mám v mrazničke.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia