Viedenský zemiakový šalát s chrumkavým rezňom

Autor receptu: maggi

Komerčný recept

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvarte v šupke domäkka. Zlejte ich a nechajte trochu vychladnúť. Po asi 5 minútach ich ošúpte, rozpoľte a nakrájajte na 0,5 cm hrubé plátky. Pripravte si 0,5 l vývaru z kocky, zmiešajte ho s horčicou a ešte vriaci nalejte na zemiaky v mise alebo hrnci. Vývar nechajte vpiť do zemiakov.
  2. Medzitým si rozklepte mäso na rezne, posypte vegetou a obaľte najprv v múke, potom v rozšľahanom vajci a nakoniec v strúhanke. Vyprážajte v panvici vo väčšom množstve rozpáleného oleja.
  3. Do šalátu nasekajte nadrobno pažítku, šalotku a dochuťte vegetou Šalát podávajte vlažný s rezňami a mesiačikom citróna.
  4. <b>Tip:</b> Horúci olej spoznáte tak, že sa začne jeho hladina vlniť, alebo doň skúste vhodiť zrnko strúhanky. Keď sa začne škvariť, panvica je pripravená.