Vianočný zemiakový Waldorfský šalát s pečenými zemiakmi

polepetko - bez fotkypolepetko, 3. januára 2015

Tento recept som našiel na Youtubovom kanáli Jamieho Olivera a jeho prispievateľov. Ak sa vám už prejedol tradičný zemiakový šalát, určite vyskúšajte tento. Neoľutujete. Zobraziť celý popisTento recept som našiel na Youtubovom kanáli Jamieho Olivera a jeho prispievateľov. Ak sa vám už prejedol tradičný zemiakový šalát, určite vyskúšajte tento. Neoľutujete.

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
2 PL
2 ks
2 stonky
4 ks
50 g
Dresing:
4 PL
1/2 ks na šťavu
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Predhrejeme si rúru na 200°C. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na väčšie kocky, podobne ako na opekané zemiaky. Polejeme olivovým olejom, dobre osolíme, okoreníme čiernym korením a dobre premiešame, aby boli všetky zemiaky obalené. Pečieme cca hodinu, pokým nebudú mať peknú zlatohnedú farbu.

  2. 2

    Pred dopečením si pripravíme dresing zmiešaním majonézy, citrónovej šťavy, pretlačeného cesnaku, soli a korenia.

  3. 3

    Do dresingu hodíme olúpané jablká nakrájané na kocky a ihneď zamiešame, aby nezhnedli. Pridáme na plátky pokrájané 2 stonky stonkového zeleru, jarnú cibuľku a brusnice.

  4. 4

    Po vychladnutí pridáme zemiaky a dobre premiešame. Ochutnáme a prípadne ešte dochutíme soľou/korením/citrónovou šťavou podľa potreby.

Diskusia k receptu

mijaita
Jablka vynechám, nemusím je v jídle, ale salát je skvely! Hezký recept!
pusta1
recept je vynikajúci, určite by mi chutil, napriek tomu, že som ešte nevidela Waldorfský šalát so zemiakmi, brusnicami, olivovým olejom a cesnakom, ale táto verzia sa mi veľmi páči :-)
*****, už je v kk.
luss44
s pečenými zemiakmi musí byť výborný, aj ked si tam neviem predstaviť chuť brusníc, ale vyskúšam ho. Vdaka za tip.
skillet
Základom Waldorfu je vždy zeler, jablko, orechy a majonéza. Tento šalát je tiež zaujímavý, no ja sa držím klasického Waldorfu.
1x babav
polepetko
Šalát je ozaj skvelý. Ja osobne som chcel niektoré veci vynechať ale rozhodol som sa dodržať pôvodnú receptúru a bol skvelý. Ak viete po anglicky, tu je video k receptu


marianne
Inak dobre video dali k nemu,kde rozpravaju aj o jeho historii




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia