Čokoládový koláč
Vianočný čokoládový koláč s perníkovým korením a pomarančovým lekvárom (videorecept)
Autor receptu: tartletka
Celkom jednoduchá príprava, ale zato vynikajúca chuť vďaka čokoláde, perníkovému koreniu aj pomarančovému lekváru robí z
tohto koláča super favorita na rýchle predvianočné pečenie.* Vianočný čokoládový koláč je úplná čokoládová bomba.
12-15 porcií |
15 minút príprava |
25-30 minút na 180 °C |
Postup
- Vo vodnom kúpeli spolu rozpustíme maslo spolu s nalámanou čokoládou.
- Do rozpustenej zmesi pridáme cukor, soľ a rozmiešame. Odstavíme.
- Keď je zmes vlažná, po jednom do nej zamiešame vajcia.
- V inej mise spojíme múku, kakao, prášok do pečiva, perníkové korenie a zmes po častiach preosejeme do čokoládového cesta. Jemne zamiešame.
- Menšiu formu alebo plech vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme cesto, povrch uhladíme a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 25 až 30 minút.
- Po upečení necháme vychladnúť, vyberieme z formy, potrieme lekvárom a posypeme strúhanou čokoládou. Nakrájame na kocky.