Čokoládový koláč

Vianočný čokoládový koláč s perníkovým korením a pomarančovým lekvárom (videorecept)

Autor receptu: tartletka

Celkom jednoduchá príprava, ale zato vynikajúca chuť vďaka čokoláde, perníkovému koreniu aj pomarančovému lekváru robí z tohto koláča super favorita na rýchle predvianočné pečenie.* Vianočný čokoládový koláč je úplná čokoládová bomba.

12-15
porcií
15 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vo vodnom kúpeli spolu rozpustíme maslo spolu s nalámanou čokoládou.
  2. Do rozpustenej zmesi pridáme cukor, soľ a rozmiešame. Odstavíme.
  3. Keď je zmes vlažná, po jednom do nej zamiešame vajcia.
  4. V inej mise spojíme múku, kakao, prášok do pečiva, perníkové korenie a zmes po častiach preosejeme do čokoládového cesta. Jemne zamiešame.
  5. Menšiu formu alebo plech vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme cesto, povrch uhladíme a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 25 až 30 minút.
  6. Po upečení necháme vychladnúť, vyberieme z formy, potrieme lekvárom a posypeme strúhanou čokoládou. Nakrájame na kocky.