Bezlepkový cheesecake

Vianočný bezlepkový cheesecake s perníkovým korením

Autor receptu: vitacelia

Vianočný čas je tu a s ním i chuť kúzliť vianočné dobroty. Vyskúšajte náš bezlepkový voňavý cheesecake s nádychom Vianoc.

4
porcie
80 minút
príprava
72 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Čajové pečivo rozmixujeme v sekacom mixéri. Rukami ho zmiešame so zmäknutým maslom a kakaom a vypracujeme cesto. Okrúhlu tortovú formu (priemer 24 cm) vyložíme papierom na pečenie. Cesto natlačíme na dno formy a vytvarujeme aj cca 3 cm vysoké okraje. Pečieme v rúre 10-12 minút pri 180 °C, kým sa vytvorí krusta a následne korpus necháme vychladnúť.
  2. Šľahacím mixérom pri nízkych otáčkach vyšľaháme do hladka mascarpone, vajcia, med a perníkové korenie. Keď máme hladký krém, nalejeme ho do pripravenej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre na 150 °C cca 60 minút. Hotový cheesecake má byť pevný pri krajoch a v strede polotuhý.
  3. Cheesecake vyberieme z formy až keď úplne vychladne, aby plnka nevytiekla. Pred podávaním koláč ľahko prelejeme medom a ľubovoľne ozdobíme, napríklad figami a nasekanými lieskovými orieškami.