Pepermintový zákusok

Vianočné pepermintové rezy so želé piškótami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na vianočné sviatky som pripravila jemné a chutné rezy s pepermintovým likérom a plnila som ich želé piškótami.

24
porcií
60 minút
príprava
2x12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na cesto som vajcia s cukrom vymiešala do peny, primiešala som likér. Múku, prášok do pečiva, sódu a farbivo som zmiešala a preosiala do cesta, vareškou som opatrne vmiešala. Plech som vystlala papierom na pečenie, cesto som naliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekla 12 minút. Rovnako som upiekla aj druhý korpus. Upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
  2. Pripravila som krém. V mlieku som vymiešala detskú krupicu aj vanilkový cukor a uvarila som hustú kašu. Nechala som ju vychladiť. Maslo s cukrom som vymiešala do peny, po lyžici som pridávala vychladnutú kašu. Napokon som pridala pepermintový likér a všetko ešte znovu vyšľahala. Na podnos som uložila prvý korpus a popolievala som ho pepermintovým likérom.
  3. Na cesto som natrela horúci marhuľový lekvár.
  4. Potom polovicu krému.
  5. Pripravila som si želé piškóty a pepermintový likér na máčanie. Do likéru som namáčala len nečokoládovú časť piškóty.
  6. Piškóty som ukladala vedľa seba. Spotrebovala som len 2 a pol balíka.
  7. Na piškóty som natrela druhú polovicu krému.
  8. Zakryla som druhým zeleným korpusom a tiež som ho popolievala pepermitovým likérom. Zákusok som vložila do chladničky a keď krém stuhol, zaťažila som ho a nechala v chladničke do druhého dňa.
  9. Druhý deň som pripravila polevu z bielej čokolády, zákusok som poliala a opäť dala stuhnúť do chladničky.
  10. Krájala som ho horúcim mokrým nožom.
  11. Prajem vám dobrú chuť. Požehnané Vianoce, veľa zdravia, šťastia, lásky a pohody Vám a Vašim najmilším. Redakcii Varecha.sk prajem z celého srdca láskyplné, požehnané Vianoce.