Vianočné medovníčky

linkinkatka - bez fotkylinkinkatka, 10. decembra 2009

Recept na tieto medovníčky mám od mojej babky, sú ihneď mäkké, u nás majú veľký úspech, na fotke ešte nie sú ozdobené, tento Zobraziť celý popisRecept na tieto medovníčky mám od mojej babky, sú ihneď mäkké, u nás majú veľký úspech, na fotke ešte nie sú ozdobené, tento rok som ešte nestihla zdobiť.

20 minút
príprava
3-4 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
180 g
125 g
125 g
2 ks
2 ČL
2 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Všetko zmiešame, cesto rozvaľkáme.

  2. 2

    Vykrajujeme medovníčky - rôzne tvary, dáme na plech, pečieme 3 - 5 min vo vyhriatej rúre.

  3. 3

    Ešte horúce potrieme rozšľahaným vajcom, je to veľmi dôležité, aby medovníčky nestvrdli. Ozdobíme - 1bielok, 200g prášk.cukru, pár kvapiek citrónovej šťavy. Aby zostali mäkké ja dávam do krabice pár kúskov pomarančovej kôry.

Diskusia k receptu

stava
prave som dorobila tieto pernicky, kazdy rok mam problem s tym aby ostali makke, tak dufam, ze tieto sa budu aj dat jest :-) este som sa chcela opytat, ze ked ich uz mam upecene a potrete vajickom, tak ich mam hned dat do nejakej nadoby, alebo len tak nechat na vzduchu ???
stava
musela som sa vratit a napisat toto:
KONECNE MAM RECEPT NA MAKKE MEDOVNICKY :-) konecne ich nemam len na okrasu, ale daju sa aj jest. vlastne sa uz aj pojedli a zajtra idem robit nove, take su supis pupis :-) dakujem za recept, ktory uz aj rozdavam vsetkym priatelom, ktori si ho pytaju :-) krasne vianoce




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia