Čokoládový zákusok

Vianočné čokoládové rezy s orieškami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš vianočný zákusok

25
porcií
60 minút
príprava
4x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som biele cesto. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku hladkú a polohrubú a prášok do pečiva som preosiala do cesta a opatrne vmiešala.
  2. Tak isto som pripravila cesto aj kakaové. Vajcia s cukrom vymiešala do peny, zmiešala múky, kakao a prášok do pečiva a preosiala k vajcovému základu a opatrne vmiešala, pokiaľ sa pieklo prvé cesto, pripravila som si druhé cesto. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a pieklo sa 10 min. Upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
  3. Pripravila som si krém. V mlieku som vymiešala Zlaté klasy s vanilkovým cukrom a uvarila hustú kašu. Pokiaľ sa chladil puding, maslo s cukrom som vymiešala do peny, postupne som do neho zamiešavala vychladnutý puding. Do krému som napokon pridala rum.
  4. Krém som rozdelila na 3 rovnaké časti. Jeden diel som vrátila späť do robota a pridala som roztopenú horkú čokoládu. Krém som uložila do chladničky stuhnúť. Tak isto som urobila aj s dvoma časťami krému, vrátila som ich späť do robota a pridala som roztopenú bielu čokoládu. Všetko som znova prešľahala a uložila do chladničky.
  5. Keď som mala všetko pripravené, zostavila som koláč. Na podnos som uložila biely korpus, natrela som ho horúcim marhuľovým lekvárom, na lekvár som natrela prvú časť bieleho krému a na krém som nastrúhala na strúhadle 6 ks lieskové oriešky.
  6. Na krém som položila kakaová korpus, natrela som ho horúcim lekvárom a natrela krém s horkou čokoládou. Na krém som znova nastrúhala 6 lieskových orieškov.
  7. Položila som druhý kakaový korpus, natrela som ho horúcim lekvárom.
  8. Natrela som druhým bielym krémom, nastrúhala 6 orieškov...
  9. ... a zakryla bielym korpusom. Prikryla som ho papierom na pečenie, položila dosku na krájanie a 3 kg soli. Koláč som na noc uložila do chladničky.
  10. Druhý deň som pripravila bielu čokoládovú polevu, poliala som koláč, upravila som ho hrebeňom a dala stuhnúť do chladničky.
  11. Pripravila som šľahačku, vložila som ju do cukrárskeho vrecka a ozdobila vrch zákuskov už pokrájaných horúcim nožom na rezy. Zostali mi srdiečka z predošlého zákusku, tak som ich vložila do kvetu na zákusku. Prajem vám dobrú chuť. Všetkým varecháčkam a varecháčom, prajem z celého srdca prekrásne, požehnané Vianočné sviatky. Buďte v tento sviatočné dni veľmi šťastní.