Vianočné anjeliky na tortu Snežítko (fotorecept)

Autor receptu: meggienka76

Pre tých, čo chcú byť originálni...

45 minút
príprava

Postup

  1. Cukrovú hmotu, ktorú si kúpime vo vybraných cukrárňach alebo cez internet si dobre premiesime. Podľa potreby ofarbíme nasledovne: na vlasy hnedú alebo žltú, kúsok čiernej na oči, a ružovou na hlavu a končatiny. červená môže byť na doplnky ako mašličky.
  2. Z bielej hmoty si spravíme kuželík, pod ktorý zastrčíme nôžky, ktoré urobíme z roztlačenej guličky ako vidíme na obrázku, nožíkom naznačíme pršteky. Nôžku trošku navlhčíme vodou alebo bielkom a zasunieme pod kužel (šaty) tak, aby trčali prstíky. Podobne ako nôžky spravíme aj rúčky, akurát pršteky nenecháme spolu, ale ich oddelíme.
  3. Takto pripravené ruky, necháme odpočívať a spravíme si s ofarbenej hmoty väčšie guličky (hlavy) veľkosťou primerané k telu (kuželu) z malilinkej guličky spravíme nos, nad ktorý umiestnime oči. Nožíkom opatrne vyrežeme ústa.
  4. Hlavy upevníme na telo pomocou špáradla. Keď je hlava napichnutá, spravíme anjelikom vlasy. Ofarbenú hmotu vyvaľkáme a vyrežeme si nejakou okrúhlou formičkou kruh, ktorý na koncoch nožíkom rozstrapkáme. Hlavu potrieme kúskom vody alebo bielkom a vlasy nalepíme a na bokoch hlavy "vlasový kruh" stlačíme a vzniknú nám copíky. Pripravíme si ďalšie rovnaké guličky, z ktorých budeme tvarovať rukávy.
  5. Guličky vyvaľkáme do kuželíka a spravíme napr. aj koncom varechy otvory, do ktorých budeme vodou vlepovať ruky, ktoré sme si v prechádzajúcich krokoch spravili.
  6. Ruky vlepené do rukávov, prilepíme vodou alebo bielkom k telu a necháme trošku zaschnúť. pomôcť si môžeme vypodložením rúk napr. zvyšným ofarbeným kúskom hmoty.
  7. Prirobíme svätožiaru a červenou potravinárskou farbou primaľujeme líčka.
  8. Pohľad zboku.
  9. A šup s jedným z anjelikov na tortu SNEŽÍTKO. Pre tých, ktorý by si chceli tortu spraviť, vrch torty je obrátené akvárium (samozrejme nikdy v ňom neboli rybky).