Vianočná orechová roláda

Autor receptu: timothy

Suroviny

Postup

  1. Múku a cukor preosejeme, žĺtky oddelíme od bielkov, z ktorých vyšľaháme tuhý sneh a múku zmiešame z orechmi. Do snehu jemne vmiešame cukor, žĺtky aj múku z orechmi a vypracujeme cesto. Na plech položíme papier na pečenie, naň rozotrieme cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Po upečení cesto z papierom zrolujeme a necháme vychladnúť. Na plnku vyšľaháme nad parou do zhustnutia vajcia z cukrom a zmes dáme vychladnúť. Potom do nej pridáme zmäknutý stužený tuk a vymiešame. Po vycladnutí roládu rozvinieme, papier stiahneme a na cesto rovnomerne natrieme časť plnky. Roládu zavinieme povrch natrieme zvyšnou plnkou a posypeme orecmi.