Vianočná čokoláda

Autor receptu: garanco

Z čias, keď som ešte písala Ježiškovi, pomáhala mu s mamou pripravovať sladkosti na stromček, ostal tento recept. Dnes už nemáme potrebu Ježiškovi pomáhať, lebo on všetko nakupuje v obchodoch, ale deti z toho majú už iba konečný výsledok. Preto skúste s detičkami vyrobiť čokoládky, ktoré si môžu zavesiť aj na stromček. No a pozlátka si odložte zo spapanej kúpnej čokolády, či figúrok a nimi obaľte výsledok Vašej snahy:

60 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme formičky na medvedie labky, poukladáme ich na plech, do každej formičky môžme dať nitku na zavesenie čokoládky. Všetky suroviny dáme do menšej nádoby, postavíme ju nad paru, roztopíme a dohladka vymiešame, pridáme príchuť, ktorú máme radi a hmotu nalievame lyžicou do formičiek. Necháme dobre stuhnúť. Čokoládky vyklopíme a obalíme do pozlátiek.
  2. Prajem Vám pekné zážitky pri tvorbe spomienok!