Vianočkový nákyp s hruškami (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Pouzitymi surovinami je tento nakyp podobny zemlovke. Rozdiel je v sposobe ukladania vianocky a ovocia.

6-8
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z vianocky ktoru som si vcera upiekla som odvazila 450g a nakrajala som ju na platky hrube asi 1cm.
  2. Hrusky som si ocistila, vybrala som jadierka a pokrajala som ich na tenke platky.
  3. Do zapekacej misky velkosti 30/20/6cm som poukladala striedavo nakrajanu vianocku s platkami hrusiek.
  4. Mnozstvo vianocky a hrusiek mi akurat stacilo na zaplnenie misky.
  5. Mixerom som vyslahala mlieko, cukor, vajicka, vanilkovy cukor a nastruhanu pomarancovu koru.
  6. Tymto ochutenim mliekom som zaliala vianocku s hruskami. Hladina mlieka bol asi do 2/3 vianocky.
  7. Nakyp som piekla vo vyhriatej rure 180C 60minut.
  8. Medzitym ako sa piekol nakyp pripravila som si glazuru na potretie. Zohriala som si marhulovy lekvar, ak je husty treba ho trochu zriedit vodou. Lekvar som odlozila zo sporaka a zamiesala som do neho hruskovicu.
  9. Upeceny nakyp som potrela pripravenym lekvarom.
  10. Pri peceni sa vsetko mlieko vsiaklo do vianocky. Spodok vianocky bol stavnaty a vrch chrumkavy.