Vianočka

slavkabis - fotkaslavkabis, 29. decembra 2015
Vianočka
Foto: slavkabis

Aké by boli Vianoce bez domácej vianočky? Ja mám jeden recept a rada sa s vami podelím

90 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

1 kg
0,5 l
200 g
200 g mäkké
2 ks
10 g
2 bal.
50 g
80 g
100 g




Postup

  1. 1

    Urobíme si kvások. Zatiaľ všetko odvážime a dávame do väčšej misy. Keď pridáme zarobený kvások všetko premiešame a vymiesime cesto

  2. 2

    Mandle a hrozienka pridáme do vypracovaného cesta. Samozrejme kto nemusí hrozienka tak ich tam nedá ☺ Necháme hodinku kysnúť

  3. 3

    Po vykysnutí rozdelíme na rovnakých deväť častí (z toho budú vlastne tri vianočky) a necháme ešte podkysnúť pol hodinku.

  4. 4

    Jednotlivé časti cesta budeme tvarovať vaľkaním do valca a upletieme vianočky. Potrieme vajíčkom a môžeme ešte posypať mandľami. Ja som piekla na 160 stupňoch približne hodinku. Ak sa vám bude zdať že rýchlo vianočky zhnedli, aby sa nespálili, môžeme vianočky prikryť alobalom

    Vianočka - obrázok 4

Diskusia k receptu

slavkabis
Ďakujem za milé komentáre aj hviezdičky. Ja pletiem vianočku ako copík, nevedela by som upliecť z viac ramien ☺ ak vyskúšate dúfam že budú aj vám chutiť




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia