Venčeky z odpalovaného cesta

Autor receptu: vodnarka1980

Tento recept pochádza od mojej maminy a ja ho robievam pri každej príležitosti napr.meniny narodeniny krst svadba.Avždy ostane prazdna tacka a pochvala ktorá zahreje pri srdiečku.

30ks
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vodu a olej dame na šporak variť.
  2. Ked to vrie prisipávame si postupne muku ktoru môžme zmiešať aj dokopy a miešame pokim nam nevznykne hustá kaša ktoru potom dáme vychladnuť ale nie celkom musí ostať taká letnulinká.
  3. .Potom si do tej masy postupne pridávame vajíčka ja to miešam mixérom a ked je to vymiešané cuk.vreckom sterieky venčeky na plech.Po upečení sa ich snažíme poprekrajovať na pol vrch a spodok.
  4. Plnka:Mlieko si uvaríme s cukrom a vanil .cukrom a ked nam to vrie pridame si kus odobratého mliečka s tých 7 dcl a rozmiešané zo zlatym klasom a uvaríme pudig ked puding vychladne.Vyšľaháme si maslo do ktorého pridavame vychladnutý pding a môžme pridať do plnky pre chuť a vônu kusok rumu.