Syrové venčeky
Venčeky so syrovou penou a s údeným lososom (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Odpaľované cesto: V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu s maslom.
Do vriacej vody naraz prisypeme preosiatu múku
a sústavne intenzívne miešame. Cesto by sa po pár
minútach nemalo lepiť ani na hrniec, ani na varechu
a malo by vytvoriť guľu. Cesto restujeme aspoň štyri minúty a preložíme do misky. Po
miernom vychladnutí do cesta pridávame jedno vajce
po druhom a vpracujeme do cesta.
- Cesto dáme do cukrárskeho vrecúška zvnútra pogumovaného (aby sa nám lepšie pracovalo). Na plech vystlaný papierom alebo fóliou na pečenie vytlačíme cesto do tvaru venčekov. Pečieme v predhriatej
rúre na 200 stupňoch. Keď sa venčeky zväčšia a začnú sa mierne zafarbovať,
znížime teplotu o 40 stupňov a dopečieme.
- Na plnku dohladka rozmixujeme nakrájaný tvrdý syr s nátierkovým maslom a dochutíme.
Smotanu vyšľaháme a vmiešame do syrovej zmesi. Plnku vložíme do cukrárskeho vrecúška a plníme rozkrojené venčeky. Na plnku dáme plátky údeného lososa a prikryjeme druhou časťou venčekov.
|