Veľmi jednoduchý liaty jablkový alebo akýkoľvek koláčik (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Veľmi chutný a jednoduchý koláčik, ktorý mám od svojej mamky, ktorá ho má z práce od kolegyne. Originál recept je "jablkový", ale kedže ja ho mám už vyskúšaný všelijako, tak si tam môže každý dať v nadpise to, načo má chuť...čo má najradšej... ;-DD

20 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Cukor, žĺtky a maslo vymiešame. Potom pridáme múku premiešanú s PDP,smotanu a nakoniec(alebo medzi tym,aby sa nam lahšie miešalo) tých 3dcl mlieka.
  2. Dostaneme také polotuhé liate cesto,do ktorého opatrne zamiešame tuhý sneh z bielkov.
  3. Teraz na jeden vymastený,múkou posypaný pekáč,si vylejeme polovicu toho cesta,môže byť aj o trocha viac než polovica.Rovnomerne rozotrieme a porosýpame všade naše už dopredu nastrúhané jablká...
  4. Každý si môže dať jabľk podla chuti,lepšie je to pravdaže ak je tam viac jabľk.Ked to máme,tak lyžicou hore dole nahádžeme také kôpky tvarohu,ktorý sme si dopredu premiešali s trocha cukrom.
  5. A teraz to cesto čo nám ostalo,akotak porozdelujeme-pozakrívame na plnku.Ak nedôjde všade,to vôbec nevadí,aspoň budú jabľčka aj sem-tam vykúkať :-))
  6. ...alebo iná variácia koláčika,napriklad broskyňový kompot,alebo tvaroh a lekvár,alebo velkokusavý čerešnový lekvár atd...Tu na fotke napriklad variácia "2 v 1" koláčik ;-))
  7. .....alebo iná variácia koláčika,napriklad s kúskami čokolády...
  8. ...takže ked sme sa už rozhodli,na aký máme chuť :-)) ,nakládli si ovocie a prikryli so zvyškom cesta,ho dáme piect do rúry,ktorú sme si vopred rozohriali na 160°C.Pečieme asi 35-40minut.Ale pripomínam,že každý si pozná vlastnú rúru...a skúšku ihlou nezabudnite...
  9. Po vychladnutí posypat napríklad práškovým cukrom a môžme podávať... Dobrú chuť ;-))
  10. ...s kúskami čokolády...bol vo väčšom pekači,takže sa podaril nižší...