Veľmi diétne kuracie prsia (pri diéte s obmedzením tukov)
Autor receptu: lea24
Mám doma maróda po klasickej operácii žlčníka. Jedlá s obmedzením tukov, bez cibule, cesnaku a ostatných osvedčených dochucovadiel je dosť ťažké uvariť tak, aby boli aj chutné.
Dôležité je, aby jedlo pôsobilo lákavo aj pre oči. Vtedy je polovica úspechu zaručená.
1 porcia |
15 minút príprava |
6 minút tepelná úprava |
Postup
- Prvé „ozajstné“ jedlo bolo veľmi diétne. Kuracie prsia skoro na ničom.
Kuracie prsia umyjeme, jemne naklepeme a na suchej panvici krátko opečieme z oboch strán.
Ochutíme minimom soli, nakoniec na teplú panvicu môžeme pridať 1 čl. masla.
- Mladé zemiaky podávame varené, bez tuku s bazalkou.
Ako príloha je povolená zelenina (nesmie nadúvať).
Zemiaky a zeleninu robím vždy na pare. Používam k tomu nádobu do mikrovlnky.