Veľmi diétne kuracie prsia (pri diéte s obmedzením tukov)

Autor receptu: lea24

Mám doma maróda po klasickej operácii žlčníka. Jedlá s obmedzením tukov, bez cibule, cesnaku a ostatných osvedčených dochucovadiel je dosť ťažké uvariť tak, aby boli aj chutné. Dôležité je, aby jedlo pôsobilo lákavo aj pre oči. Vtedy je polovica úspechu zaručená.

1
porcia
15 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Prvé „ozajstné“ jedlo bolo veľmi diétne. Kuracie prsia skoro na ničom. Kuracie prsia umyjeme, jemne naklepeme a na suchej panvici krátko opečieme z oboch strán. Ochutíme minimom soli, nakoniec na teplú panvicu môžeme pridať 1 čl. masla.
  2. Mladé zemiaky podávame varené, bez tuku s bazalkou. Ako príloha je povolená zelenina (nesmie nadúvať). Zemiaky a zeleninu robím vždy na pare. Používam k tomu nádobu do mikrovlnky.