Veľkonočné svieže rezy à la KajusiQQ (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Moje veľkonočné fantazírovanie v kuchyni:)...Recept je základ tzv. kiwi rezov ktoré som si pozmenila a kedže je veľká noc a pred nedávnom som robila cheesecake s takýmito zajačikmi napadlo ma že to takto pozmením:)) Jednoduche,ľahké,efektívne:).......Dúfam že sa vam bude páčiť a možno inšpirujem na buducu veľkú noc:):)

20
porcií
40 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si surovinky:)
  2. Z bielkov vyšľaháme sneh,žltky s cukrom vymiešame dopenista pridáme striedavo preosiatu muku(ale nemusi byť preosiata ale ja stale preosievam do všetkeho)múku zmiešanu s práškom do pečiva,mliečko a olej.Nakoniec pridáme sneh z bielkov.
  3. Cesto vylejeme do vymasteného a mukou vysypaného veľkého plechu a uhladíme.
  4. upečieme pri 180 stupnov asi 15-20 minutiek:) necháme ju vychladnúť:)
  5. Krém: Pripravíme si suroviny
  6. kyslú smotanu(pilos kremova z lidla je najlepšia ale použila som aj obyčajnu kyslu) zmiešame s cukrom. šľahačku vyšľaháme podľa návodu pridáme vanilkový cukor a nakoniec si pripravíme stužovač podľa návodu a všetko zmiešame.
  7. Z manga si vykrojíme zajačikov.
  8. Na vychladnutu piškotu nanesieme krém na ktorý porozkladáme zajačikov.
  9. Všetko zalejeme pripravenou želatínou a dáme do chladničky na cca 10 hod.:).......želatinu nikdy nenalievajte naraz ale pekne od stredu a postupne :))
  10. Ráno som zákusok vybrala a orezala boky.
  11. Krájajú sa výborne takže nakrájame a aj jednoducho nemusíte merať pretože zajkovia to vybavia za vas:))....odporučam zajačikov krájať na tenučko aby sa dali ľahšie papkať:) Tu už čakajú na veľknočnú návštevu:))........pred podavanim odložíme do chladničky:))