Veľkonočné kapsičky na chrenovej omáčke

vojna - fotkavojna, 27. marca 2013
Veľkonočné kapsičky na chrenovej omáčke
Foto: vojna

Tento recept som robieval na veľkonočnú nedeľu. Na recept môžeme použiť kuracie prsia, morčacie prsia alebo bravčové rezne a to buď kare alebo stehno. Zobraziť celý popisTento recept som robieval na veľkonočnú nedeľu. Na recept môžeme použiť kuracie prsia, morčacie prsia alebo bravčové rezne a to buď kare alebo stehno. Ako prílohu zemiakové alebo brokolicové pyré.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
 alebo vývar
 alebo zemiaky




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na veľké plátky ( ja to robím tak, ako by som otváral motylie krídla), naklepeme na tenko posolíme. Na každý platok položíme časť vajca, kúsok syra, kúsok klobásy, zelené bylinky a za oriešok masla. Všetko zabalíme do kapsičky (mešca) podviažeme niťou.

  2. 2

    Rozpustíme maslo a mäso opečiem zo všetkých stran. Podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme do mäkka, mäso vyberieme. V smotane rozhabarkujeme hladkú múku a vlejeme do vývaru, miešame do zhustnutia. Pridáme postrúhaný chren a povaríme. Dochutíme soľou, korením a kurkumou. Musí mať peknú žltú farbu. Odstraníme nite z kapsičiek, uviažeme tam pažiťku.

  3. 3

    Uvarenú brokolicu alebo zemiaky rozmixujeme pridáme soľ, smotanu, maslo a muškátový orech a dobre znova rozmixujeme. Dáme na tanier, pridáme kapsičku a podlejeme chrenovou omáčkou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

fialka49
Tak tieto kasičky urobím, lebo niečo podobné s menšími obmenami robievam a chutí nám to. Ďakujem za inšpiráciu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia