Bezlepkové cupcakes
Bezlepkové cupcakes

Veľkonočné bezlepkové cupcakes s banánom a bielou čokoládou

novalim - fotkanovalim, 4. apríla 2022. Komerčný recept.
Veľkonočné bezlepkové cupcakes s banánom a bielou čokoládou
Foto: novalim

Naše veľkonočné bezlepkové cupcakes s banánom a bielou čokoládou určite nesmú chýbať na vašom sviatočnom stole. Do ich prípravy a zdobenia zapojte Zobraziť celý popisNaše veľkonočné bezlepkové cupcakes s banánom a bielou čokoládou určite nesmú chýbať na vašom sviatočnom stole. Do ich prípravy a zdobenia zapojte aj deti a krásna veľkonočná rodinná aktivita je na svete. Určite nimi potešíte nielen seba, ale aj šibačov. Tak hor sa do pečenia.
Zdroj: www.novalim.sk

12 ks
porcií
55 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g (alebo PK špeciál alebo UNI múka bezgluténová)
1 ČL
75 g zmäknuté
75 g
1-2 ks
1/2 ČL
1 ks zrelý
100 g nastrúhaná
30 ml
60 g mleté
Na ozdobenie:
200 ml
1 ČL
1 bal.
 (alebo iné ozdoby)




Postup

  1. 1

    Do väčšej misy preosejeme múku a kypriaci prášok. V inej nádobe vyšľaháme do peny zmäknuté maslo, cukor a vanilkový extrakt. Potom vmiešame vajcia. Banán roztlačíme vidličkou na kašu a spolu s nastrúhanou bielou čokoládou pridáme do zmesi. Striedavo primiešavame múku s kypriacim práškom a mlieko. Nakoniec vsypeme aj mleté mandle. Cesto dobre spracujeme, aby sa všetky ingredience prepojili.

  2. 2

    Papierové košíčky poukladáme do plechu na muffiny (z tejto dávky nám vyjde asi 12 stredne veľkých cupcake-ov) a lyžicou alebo zmrzlinovou naberačkou dávkujeme cesto do košíčkov tak, aby boli plné do dvoch tretín. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 25 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť.

  3. 3

    Na ozdobenie si v menšej miske spolu vyšľaháme smotanu, cukor a stužovač šľahačky. Nanášame potom na muffiny cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou. Na vrch môžeme naaranžovať cukrové alebo marcipánové vajíčka, prípadne ozdoby podľa vlastnej chuti a fantázie.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia