Veľkonočná mäsovo - pohánková roláda

Autor receptu: avanka

Máme radi pohánku v akejkoľvek podobe a úprave, tak ma napadlo ju pridať do rolády a výsledok bol ohromujúci

4
porcie
30 minút
príprava
75 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäso si zmiešame s postrúhanou mrkvou, uvarenou, vychladnutou pohánkou, vajcom, cesnakom na kompaktnú masu, osolíme, okoreníme. Alobal si potrieme olejom a masu na neho rozotrieme do tvaru obdĺžnika a pokladieme plátkami šunky.
  2. Plnku si pripravíme tak, že na masle pripravíme redšiu praženicu, do ktorej vmiešame mrazenú zeleninu. Túto rozprestrieme na šunku, pokladieme plátkami syra a kápie, rozložíme klobásky, pomocou alobalu zvinieme a dáme piecť asi na 1 hodinu. Potom roládu odbalíme a necháme zapiecť do chrumkava.