Veľkonočná mäsovo - pohánková roláda
Autor receptu: avanka
Máme radi pohánku v akejkoľvek podobe a úprave, tak ma napadlo ju pridať do rolády a výsledok bol ohromujúci
4 porcie |
30 minút príprava |
75 minút na 180 °C |
Postup
- Mäso si zmiešame s postrúhanou mrkvou, uvarenou, vychladnutou pohánkou, vajcom, cesnakom na kompaktnú masu, osolíme, okoreníme.
Alobal si potrieme olejom a masu na neho rozotrieme do tvaru obdĺžnika a pokladieme plátkami šunky.
- Plnku si pripravíme tak, že na masle pripravíme redšiu praženicu, do ktorej vmiešame mrazenú zeleninu.
Túto rozprestrieme na šunku, pokladieme plátkami syra a kápie, rozložíme klobásky, pomocou alobalu zvinieme a dáme piecť asi na 1 hodinu.
Potom roládu odbalíme a necháme zapiecť do chrumkava.