Veľkonočna hrudka

janka5 - fotkajanka5, 17. marca 2013
Veľkonočna hrudka
Foto: janka5

Suroviny

1,5 l
20




Postup

  1. 1

    V mlieku rozmiešame vajíčka. Pridame štipku soli cukor vanilku. Za staleho miešania zmes privedieme pomaly do varu. Pridame hrozienka.Miešame dovtedy, kým sa te­kutá zmes nezmení na hrudkovitú hmo­tu. Potom vypneme plameň a zmes necháme chvíľu vychladnúť.

  2. 2

    Pripravíme si sitko s čistou gázou alebo utierkou. Zmes opatrne precedíme cez gázu, vzniknutú hmotu zaviažeme a zavesenú ju necháme vychladnúť niekolko hodin.

  3. 3

    Hotovú, vychladnutú hrudku pokrájame, taktiež klobasku,veľkonočnu plnku,šunku a vajicko.Pridame cviklu a chren.

    Veľkonočna hrudka - obrázok 3

Diskusia k receptu

lucullus
Janka,s hrozienkami som to nepoznal.Tento rok bude hrudka podla Tvojho receptu.Vdaka za perfektny napad.
paeva
janka a koľko cukru? to jedlo má byť slané alebo sladké?
mataliptak
tak preeesne takto robím aj ja ale dávam namiesto cukru vanilkový cukor ... na jeden liter mlieka dám 4-5 vanilky aby bolo sladšie a tiež dávam hrozienka .. je to mňamka ... vydarila sa ti
sracz
Pekná práca Veľkonočnej super pochúťky zo Zemplína. Ja pridávam tiež, naučil som sa to pred dávnymi rokmi, ale tentoraz na slano a s bylinkami. Si šikovné dievča, milá @janka5 - aj do voza i do koča - ako moja dcérka. Ááále čo sa čudujem, veď obe ste jeden ročník! -:)))
1andy
Ahoj Janka,poznám túto pre niekoho dobrotu ale mne moc nechutí. Čo mi ale chutilo po návšteve počas Veľkonočných sviatkov bývalého rodiny na východe bola akási polievka alebo čo a viem že to jeho mama varila v jednom hrnci. Najskôr klobásu s údeným mäsom a potom povyberala klobásu s mäsom dala do toho kyslú kapustu a na záver zahustila ryžou a preliala mliekom. Keď mi to naložili do taniera tak som myslela že to pôjde von lebo jedlo nevyzeralo veľmi vábne no ale tá chuť ma prekvapila a doložila som si aj druhý krát :-) Strašne rada by som si r túto dobrotu uvarila tieto sviatky ale neviem ako sa to presne robí a čo všetko sa tam ešte dáva tak by som ťa chcela poprosiť o receptík ak vieš o čo ide.Aj vás milí varecháci ak viete napíšte a môžete aj sem turonova@bcf.sk
klebercivana
Janka hrudka je fantasticka, ja robievam na slano. Ja si neviem Velku noc predstavit bez hrudky. Vyskusam i na sladko, dakujem.
janger
Dala som si do vyhladavaca velkonocnu hrudku, ze tento rok konecne spravim. A nasla som aj tuto tvoju, @janka5 , na sladky sposob. Takto to vobec nepoznam.... Moze to byt velmi chutne s hrozienkami. Mozno ju vyskusam. Spravim cast na sladko a cast na slano, lebo dcera nelubi hrozienka :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia