Veľkonočná hrudka

kimika - bez fotkykimika, 6. apríla 2012
Veľkonočná hrudka
Foto: kimika

Robila som ju prvý krát a chutí mi, tak sa s Vami o ňu podelím a aj si tu recept uložím :)

Suroviny

10 ks surové
1 l
2 KL alebo soľ
1/2 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Surové vajcia zmiešame s celým litrom mlieka, osolíme, okoreníme a varíme za stáleho miešania až kým nám zmes nezhrudkovatie. Precedíme cez utierku alebo gázu, v ktorej to aj zabalíme do batôžteka a necháme to tak odkvapkať až do vychladnutia. To je všetko. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

mamatata2
Hrudku ma naučil môj zať z Prešova, je super. Máš ju krásnu, vydarila sa.
gabriel24
az na tu vegetu je to super recept, snaz sa ju vylucit s varenia a bude to super
tatranka
Niekedy dávnejšie som ju pár krát urobila.Máš ju veľmi peknú a veľmi sa ti podarila. Tak nech kúpačom chutí.
leomax
Dnes som ju robil podľa Tvojho receptu, vydarilasa! Dúfam, že bude chutiť aj manželke a dcére- ešte o tom nevedia! Vďaka za super recept.
kimika
Ďakujem za pochvalné komentáre! :)
@Leomax , no to ma nesmierne teší, že si hrudku podľa mňa vyskúšal! :)
@Gabriel24 , to hrudky sa vegeta jednoducho pýta, mne to len so soľou bolo nemastné, neslané ale kto chce môže bez vegety.
Všetkým Vám prájem krásne sviatky!
janushka30
hrudka nemoze chybat na Nasom velkonocnom stole, len my ju este predtym dame na chvilocku zapiect do truby, aby chytila korku a potom je to este lepsie, hlavne ten pripeceny spodok mnam :)
janushka30
a my tiez nedavame vegetu, ale davame petrzlenovu vnat a pazitku :) dodava to tomu sviezu chut......druhu hrudku zas robime na sladko s hrozienkami, ale ja mam radsej na slano :)
evanaaa
Skúsila by som, ale len z 5 vajec, lebo som to ešte nerobila, aj keď sa vždy chystám, ale pre istotu, ak by sa nevydarilo, radšej menej. Alebo - z 5 slané a z 5 sladké? Aj tak by to šlo, vyskúšať, ktorá hrudka je lepšia.
bedo666
no ja som to nemal snad desat rokov ale chystam sa to vyskusat stale som to jedaval v Bardejove u mojej babky tak dufam ze sa mi podari :)
masa80
Nepočula som o vegete v hrudke u nás to voláme syrek a pridávame na 1l mlieka 10 vajec , 3 klinčeky, štipku soli asi polovicu vanilkového cukru, na Velkú noc je šunka slaná, klobása a syrek sa k tomu hodí neskutočne. Iný kraj iný mrav každému podla chuti určite je chutná aj táto.
kukucka1211
mňam už sa teším,u nás východniarov nesmie hrudka chýbať,aj my sme doma vždy robili obidve verzie,aj slanú aj sladkú,k šunke to neodmysliteľne patrí,tak,ako chren,či červená repa s chrenom,úžasne to na mise aj vyzerá a hoci som už 18 rokov vydatá na západnom Slovensku,tradíciu som neporušila a viem,že už by chýbala aj môjmu manželovi,tu dole majú obľúbené zasa ,,stratené kura" a tiež poznám verzie s mäsom,ale aj bez.
Prajem všetkým krásne,pokojné a požehnané velľkonočné sviatky
danadam
krasny recept, chcela by som sa opytat, moze sa taka hrudka zmrazit? spravila som z 20 vajicok a je toho naozaj strasne vela..dakujem za radu a prajem pekne sviatky
danadam
krasny recept, chcela by som sa opytat, moze sa taka hrudka zmrazit? spravila som z 20 vajicok a je toho naozaj strasne vela..dakujem za radu a prajem pekne sviatky
viera1
@danadam ,však odrež kúsok,nechaj zmraziť a rozmraziť a ochutnaj.Osobne si myslím,že by to nemal byť problém.Však mraziť nebudeš celý kus,pokrájala by som to na porcie,ktoré spotrebujem.Daj vedieť výsledok.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia