Veľhory fotorecept

adeja - fotkaadeja, 26. mája 2013
Veľhory (fotorecept)
Foto: adeja

Jednoznačne TOP karamelový zákusok :) Vyskúšajte !

15 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
250 ml
125 g
štipka
150 g
6 ks
PLNKA:
300 g
150 ml
500 ml
2 bal.
2 ks
250 g




Postup

  1. 1

    Ceru rozpustíme vo vode

    Veľhory (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po rozpustení, keď nám to začne vrieť pridáme múku a vytvoríme hustú kašu. Stále miešame !

    Veľhory (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kašu necháme úplne vychladnúť a postupne zašľahávame vajcia, po jednom. Vznikne nám takéto cesto

    Veľhory (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto si rozdelíme na dve časti, prvú natrieme na plech ale pozor, nie ako obyčajne, ale na spodok plechu. Takže ho obrátime, klasicky vymastíme a pomúčime a rozotrieme cesto. Pečieme 15 minút pri 200°C, počas pečenia rúru neotvárajte, aby sa vám spravili pekné "veľhory". Po upečení to vyzerá takto

    Veľhory (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plnku pripravíme nasledovne : Skaramelizujeme cukor

    Veľhory (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme doň vodu, zamiešame a pridáme mlieko, v ktorom sme rozmiešali zlaté klasy a žĺtka.

    Veľhory (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Varíme ako puding, až kým nám nevznikne hustá kaša. Necháme vychladnúť a keď bude studená, zamiešame do toho celú heru. Vznikne nám jemná krémová plnka, ktorú natrieme na prvý upečený plát

    Veľhory (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Prikryjeme druhým plátom, dozdobíme čokoládou a veľhory sú na svete ;)

    Veľhory (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

tiginko
obidva pláty pečieme rovnako? Teda sú hrboľaté? Lebo neviem si celkom dobre predstaviť, ako to na také hrboly natieram a prikladám druhý hrbolatý, Z obrázkov mi to nie je jasné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia