Vegetariánsky guláš

Vegetariánsky maďarský guláš s Goody Foody Strips (videorecept)

Autor receptu: goodyfoody

Vegetariánsky maďarský guláš s Goody Foody Strips a domácou knedľou.

2
porcie
50 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Knedle: Z vody, mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások.
  2. Múku preosejeme, pridáme olej, soľ a nakoniec vykysnutý kvások. Vymiesime, prikryjeme a cesto necháme na teplom mieste kysnúť cca 30 minút. Potom cesto rozdelíme na dve časti a vytvarujeme knedle. Necháme 10 minút podkysnúť, dáme na naolejovaný parák a prikryté paríme 15 minút.
  3. Medzitým nakrájame cibuľu a zeleninu. Na olivovom oleji orestujeme cibuľu do zlatista. Podlejeme trochou vody, vydusíme na tuk. Toto zopakujeme 3x, aby sa cibuľa rozvarila a zahustila guláš.
  4. Pridáme mletú červenú papriku a chilli, orestujeme. Pridáme papriku a za občasného miešania necháme zmäknúť. Nakoniec pridáme ešte paradajky a dusíme, kým sa neodparí čo najviac šťavy.
  5. Na olivovom oleji opečieme Goody Foody Strips/rezance a podávame.