Vegetariánsky guláš
Vegetariánsky maďarský guláš s Goody Foody Strips (videorecept)
Autor receptu: goodyfoody
Vegetariánsky maďarský guláš s Goody Foody Strips a domácou knedľou.
2 porcie |
50 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Knedle: Z vody, mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások.
- Múku preosejeme, pridáme olej, soľ a nakoniec vykysnutý kvások. Vymiesime, prikryjeme a cesto necháme na teplom mieste kysnúť cca 30 minút.
Potom cesto rozdelíme na dve časti a vytvarujeme knedle. Necháme 10 minút podkysnúť, dáme na naolejovaný parák a prikryté paríme 15 minút.
- Medzitým nakrájame cibuľu a zeleninu. Na olivovom oleji orestujeme cibuľu do zlatista. Podlejeme trochou vody, vydusíme na tuk. Toto zopakujeme 3x, aby sa cibuľa rozvarila a zahustila guláš.
- Pridáme mletú červenú papriku a chilli, orestujeme. Pridáme papriku a za občasného miešania necháme zmäknúť. Nakoniec pridáme ešte paradajky a dusíme, kým sa neodparí čo najviac šťavy.
- Na olivovom oleji opečieme Goody Foody Strips/rezance a podávame.